• English
  • Romana

Implică-te

Pagina de comunitate Facebook THE NEVER FORGOTTEN ROMANIAN CHILDREN, website-ul wwww.adoptedfromromania.com şi Grupul public de Facebook, COPIII NICIODATĂ UITAȚI AI ROMÂNIEI, fondate de Ileana Cunniffe Băiescu, răspunde unei cerinţe tot mai mari a tinerilor români adoptați în străinătate între anii 1990 – 1997, acum deveniți adulţi, să-şi descopere rădăcinile lor româneşti prin găsirea familiilor care le-au dat viață.

În primul an a activităților noastre, au fost înregistrate peste 300 de cereri: a ‘’copiilor’’ care sunt in căutarea familiilor, dar şi a familiilor care sunt in căutarea ‘’copiilor’’.

Aici, în primul an, mai bine de 100 de tineri au primit incredibila veste "Ţi-am găsit familia!", o frază care la început lasă pe oricine fără CUVINTE:

CUVINTE care anunţă că un vis a devenit realitate,

CUVINTE simple care provoacă emoţii imense şi o bucurie de nedescris,

CUVINTE care îi îndeamnă pe cei mai mulți să treacă peste toate obstacolele, să facă mii de kilometri pentru a reînoda legaturile cu rădăcinile lor,

CUVINTE care eliberează şi permit construirea unui nou drum interior după ani şi ani de căutări.

Întrebări care încep să aibă răspunsuri după un foarte lung, lung timp de căutări. Dorinţe care devin în sfârşit realitate

Dacă şi tu doreşti să joci o parte, să dai o mică mână de ajutor tinerilor români adoptați peste hotare să-şi îndeplinească acest vis, întâlnindu-şi pentru prima dată, după 20-27 de ani, părinţii şi familia biologică, te invităm cu mare drag să ni te alături ca voluntar.

Împreună putem dărui din timpul nostru, din energiile şi cunoştinţele noastre.

Împreună putem să construim o lume mai bună pentru ei, putem să ştergem o lacrimă şi să o înlocuim cu un zîmbet, putem să aducem o rază de speranţă şi un vis - o frumoasă realitate.

Numai împreună putem:

- să reunim cât mai mulţi tineri adoptaţi cu familiile lor biologice: prin difuzarea informaţiilor legate de căutările lor pe reţelele de socializare, mas media locală sau naţională, prin implicarea directă în verificarea informațiilor dacă căutările sunt din zona în care locuiţi dvs, prietenii sau familiile dvs., prin distribuirea continuă a informaţiilor sau fotografiilor care pot duce la găsirea familiei, prin anunţuri în cercul vostru de prieteni şi toate rețelele de socializare, presă, televizune, prin preluarea şi răspândirea informaţiilor ce apar pe pagina noastră de comunitate The Never Forgotten Romanian Children, pe site-ul nostru www.adoptedfromromania.com şi în Grupul public de Facebook, Copiii niciodată uitați ai României

- să-i ajutăm pe tinerii şi familiilor lor biologice să pregătească cât mai bine prima lor întâlnire. Aceste întâlniri sunt de o încărcătura emoţională foarte mare. Pregătirea şi susţinerea tinerilor şi a familiilor este foarte importantă.

- să le oferim asistenţă lingvistică când si unde au nevoie. De cele mai multe ori tinerii şi familiile lor au nevoie de un interpret pentru a se înţelege în prima fază. Cei care cunosc engleza se pot implica şi în traducerea articolelor sau a informaţiilor care vor apărea pe paginile noastre.

-să îi ajutăm cu sfaturi practice cu privire la cele mai avantajoase opţiuni de transport, cazare, locuri de vizitat şi descoperit, etc., ca să îşi planifice bine călătoria în România.

Oricât de mic ar părea, gestul fiecăruia va rămâne gravat pentru totdeauna în sufletul persoanelor ajutate...

Propuneţi-vă disponibilitatea pe website-ul nostru www.adoptedfromromania.com completând scurtul formular din rubrica Vrei să devii voluntar?"

Profitâd de această ocazie, vă mulţumim anticipat pentru tot ce veţi face şi pentru toată susţinerea pe care o veţi da acestor tineri, fie numai citind pagina noastră şi făcându-o cunoscută.

Vă mulţumim!!